Jelen sorok írásakor Magyarországon, Európában, Amerikában és szerte a Nagyvilágban a COVID-19 azaz a Koronavírus ( angolul egyszerűen csak Coronavirus a mindennapokat legjobban meghatározó téma mindenfele. A családban, aki még jár dolgozni, a munkahelyen, a TV-ben a Rádióban, mindenhol erről folyik a szó. Van aki nagyon fél tőle és van aki egyáltalán nem veszi komolyan. Van aki legszívesebben ki se mozdulna otthonról és van akit több helyről is megkértek és felszólítottak, hogy maradjon otthon, vigyázzon magára, és mégis az utcán, piacokon, boltokban csatangol... Nagyon sokfélék vagyunk és nagyon sokféleképpen reagálunk.

Sláger cikk lett a Liszt, a Cukor, és a WC papír... hogy miért pont ezek nem tudom....  (2020-03-19)

 

Amikor a fenti sorokat írtam az már jó pár hete volt, lassan egy hónapja, de még mindig nem lettem okosabb, hogy mit is lehetne tenni a koronavírus ellen. Az biztos, hogy az idősebbek immunrendszere nem jól reagál erre a fertőzésre. Ha jól értem az egy dolog, hogy nem jól reagál, de a helyzetet az súlyosbítja, hogyha az idős kor mellé - és valjuk be ez eléggé gyakori sajnos - valamilyen krónikus betegség is társul például szív-érrendszeri megbetegedések (magas vérnyomás, érelmeszesedés), légzőszervi megbetegedések ( obstruktív tüdőbetegség ), rosszindulatú daganatos megbetegedések, cukorbetegség, máj és-vesebetegségek ( krónikus veseelégtelenség ). Valahogy úgy néz ki, hogy egy teljesen egészséges ember nagyon nagy valószínűséggel nem hal bele ebbe a fertőzésbe, DE attól, hogy valaki nem tudja magáról, hogy súlyos beteg attól még lehet sajnos olyan betegsége amit még nem diagnosztizáltak. Másrészt, számára ez a jobbik eset, Ő nem betegszik meg súlyosan, talán észre sem veszi magán, de ettől még lehet vírushordozó, fertőzheti környezetét, Ellenségeit és Szeretteit egyaránt! 

 

Ez itt a dilemma, vagy hát nem is annyira dilemma.... Lehetőleg nem menjünk sehova, ahogy Győrfi Pál mondja : Maradjanak otthon!

De itt jön a kisördög... De ha dolgoznom úgy is el kell menni mindennap....  De ha úgyis el kell mennem bevásárolni a szeretteimnek... 

 

Szóval nem egyszerű helyesen dönteni.

 

 

2020-as COVID–19-koronavírus-járvány Magyarországon ( Wikipédia )

   https://hu.wikipedia.org/wiki/2020-as_COVID-19......

 

COVID-19 Map - Johns Hopkins Coronavirus Resource Center

    https://coronavirus.jhu.edu/map.html

 

"Magyarország Kormánya | HITELES koronavírus infók" 

    https://koronavirus.gov.hu/

 

 

 

 

 


Joomla SEF URLs by Artio

Bak.Ferri.Hu . . . . . Fejlesztes alatt . . . . Tevedesek joga fentartva ! :)

WebAdmin: