Jelen sorok írásakor Magyarországon, Európában, Amerikában és szerte a Nagyvilágban a COVID-19 azaz a Koronavírus ( angolul egyszerűen csak Coronavirus a mindennapokat legjobban meghatározó téma mindenfele. A családban, aki még jár dolgozni, a munkahelyen, a TV-ben a Rádióban, mindenhol erről folyik a szó. Van aki nagyon fél tőle és van aki egyáltalán nem veszi komolyan. Van aki legszívesebben ki se mozdulna otthonról és van akit több helyről is megkértek és felszólítottak, hogy maradjon otthon, vigyázzon magára, és mégis az utcán, piacokon, boltokban csatangol... Nagyon sokfélék vagyunk és nagyon sokféleképpen reagálunk.

Sláger cikk lett a Liszt, a Cukor, és a WC papír... hogy miért pont ezek nem tudom....  (2020-03-19)

 

Amikor a fenti sorokat írtam az már jó pár hete volt, lassan egy hónapja, de még mindig nem lettem okosabb, hogy mit is lehetne tenni a koronavírus ellen. Az biztos, hogy az idősebbek immunrendszere nem jól reagál erre a fertőzésre. Ha jól értem az egy dolog, hogy nem jól reagál, de a helyzetet az súlyosbítja, hogyha az idős kor mellé - és valjuk be ez eléggé gyakori sajnos - valamilyen krónikus betegség is társul például szív-érrendszeri megbetegedések (magas vérnyomás, érelmeszesedés), légzőszervi megbetegedések ( obstruktív tüdőbetegség ), rosszindulatú daganatos megbetegedések, cukorbetegség, máj és-vesebetegségek ( krónikus veseelégtelenség ). Valahogy úgy néz ki, hogy egy teljesen egészséges ember nagyon nagy valószínűséggel nem hal bele ebbe a fertőzésbe, DE attól, hogy valaki nem tudja magáról, hogy súlyos beteg attól még lehet sajnos olyan betegsége amit még nem diagnosztizáltak. Másrészt, számára ez a jobbik eset, Ő nem betegszik meg súlyosan, talán észre sem veszi magán, de ettől még lehet vírushordozó, fertőzheti környezetét, Ellenségeit és Szeretteit egyaránt! 

 

Ez itt a dilemma, vagy hát nem is annyira dilemma.... Lehetőleg nem menjünk sehova, ahogy Győrfi Pál mondja : Maradjanak otthon!

De itt jön a kisördög... De ha dolgoznom úgy is el kell menni mindennap....  De ha úgyis el kell mennem bevásárolni a szeretteimnek... 

 

Szóval nem egyszerű helyesen dönteni.

 

 

2020-as COVID–19-koronavírus-járvány Magyarországon ( Wikipédia )

   https://hu.wikipedia.org/wiki/2020-as_COVID-19......

 

COVID-19 Map - Johns Hopkins Coronavirus Resource Center

    https://coronavirus.jhu.edu/map.html

 

"Magyarország Kormánya | HITELES koronavírus infók" 

    https://koronavirus.gov.hu/

 

 

 

 

 

Néhány tapasztalat megosztása az általam már próbált Webáruházakról, Webshoppokról.

 

Először is az általam tapasztaltak,nem feltétlenül jelentik azt, hogy Te is ugyan azokat a pozitív, esetleg negatív dolgokat fogod tapasztalni a vásárlás során. :)

 

Edigital.hu 

 

Általam a legrégebben kipróbáltak között van. Találni is jó áron termékeket. Ráadásul nagyon széles a termékkínálat. Rendeltem már csomagküldős és áruházi átvételes módon is. Visszatérő problémám volt, és főleg több termék rendelése esetén zavaró hogy egy-egy termék várható beszerzési ideje módosul a megrendelés leadása után, akár többször is. Ez különösen karácsony előtt zavaró, ha veszélyezteti az ünnep előtti átvételt kiszállítást. Üzletben átvételnél lehetőség van részleges átvételre azoknál a termékeknél amik már átvehető állapotban vannak, de ez aztisjelenti, hogy akkor többször vissza kell menni az üzletbe. Még egy szépséghiba ezt a Sugárban tapasztaltam többször, hogy az átvétel sokáig tart, mintha nem lenne összekészítve a rendelés, hanem akkor szedik össze a raktárban.

Edigital Link

 

Alza.hu

 

A csapból is akarom mondani a TV-ből is ez folyik :) Sokszor rendeltem már tőlük. Általában a Budapesti bemutatóteremben szoktam átvenni a megrendelést. Külön sor a fizetés, külön sor az átvétel, ráadásul külön szinten.... Lift, Teremgarázs kevés hellyel van. A termékeknél ládszódik mikor , hol,milyen átvétellel hozzáférhetőek. Legutóbb az átvétel után derült ki, hogy egy termék lemaradt a megrendelésből. Valamiért tény, hogy nem került bele, de amiért az rejtély... Mindegy, elő a mobilt, vissza az Alzás fiókomba, ( van mobil applikáció is ) termék megkeresése .... utolsó darab... elérhető a Budapesti bemutatóteremben azonnal ....  be a kosaramba... megrendelés elküldése.... közben irány a rendelés fizetése ... semmi gond nem volt 15perc se kellett és már a kezünkben is volt. 

Alza Link

 

Ipon.hu

 

Nagyon régen rendeltem már tőlük, évekkel ezelőtt elsősorban asztali számítógép alkatrészeket. Akkoriban jó áron és még a mai napig is működőképesek. RAM , Alaplap, Tápegység, Kábelek. Személyes átvételt választottam, kicsit eldugott helyen volt, de semmi gond nem volt az átvétellel.  Budapest - Zugló - Francia út

Ipon.hu Link

 

Aqua.hu

 

Nem feltétlen webshop, inkább úgy mondanám, hogy az üzletben lévő termékeket az utcáról betérve azonnal meg lehet vásárolni, de ha valami nincs a boltban állandóan vagy gyorsan fogy akkor jobb előre megrendelni és úgy átvenni. Persze lehet házhozszállítást vagy csomagpontra szálltást is kérni. 

Aqua Link

 

Emag.hu

 

Innen is többször rendeltem futárral is és nagy méretű terméket, mint például mosógép, TV házhozszállítással. Sosem volt gond, mindíg minden a megbeszéltek szerint történt. Sőtt a mosógépnél sajnos szükség volt garanciális javtásra is, annak az intézése is problémamentesen sikerült. 

Emag Link

 

Regiojatek.hu

 

A végére egy Játék áruház. Nem is akármilyen. Én nagyon meg vagyok velük elégedve.Tartják a határidőket, mind a házhozszállítás, mind a személyes átvétel esetén. Aranyos játékokat lehet találni, megfelelő áron.

Regiojatek Link

Joomla SEF URLs by Artio

Ferri.Produkcio.EU . . . . . Fejlesztes alatt . . . . Tevedesek joga fentartva ! :)

WebAdmin: Ferri.hu - www.ferri.hu