Én még az a régi korosztály vagyok aki a zenét még csak Kazettáról vagy Bakelit lemezről hallgattam, leszámítva persze rádiót. :) Ez persze bizonyos szempontból fejlettebb volt mint az addig szokásos szallagos magnók. A kazetta jó dolog volt, ott volt a walkman a rádiós magnók amik hordozhatóvá tették a zenét, de engem inkább a bakelit lemezek nyűgöztek le. Más volt a hangminősége számomra, meg más érzés volt kézbentartani egy nagylemez borítóját és olvasgatni, mint egy kis kazettáét kihajtogatva. Persze ezek szubjektív érzések, élmények. Aztán jöttek a CD-k. Persze újdonság volt, szépen szólt, lehetett rögtön a kedvenc számra ugrani, össze-vissza lejátszani, sőt volt olyan típus ahova egyszerre több CD-t is be lehetett tölteni. A CD-k azért nem arattak nagy sikert nálam, mert viszonylag drágák voltak, nem sokkal nagyobbak, mint a kazetta így a borítójuk sem okozott akkora örömet...

 A flmekkel régen az volta helyzet, hogy mozin és a tv-n kívűl igazi mozifilmeket nem nagyon lehetett megtekinteni. Aztán hozzánk is betört a videómagnó és a VHS kazetták. Persze az elején az igazi filmek, a nagy filmek nem voltak elérhetőek itthon legálisan, viszont volt üres VHS kazetta és rengeteg másolt. 

 A technika fejlődott és hamarosan megjelentek a DVD lejátszók amelyek a CDvel ellentétben már képet is tartalmaztak, vagyis filmeket, ráadásul többnyire nem is csak egy hangsávval ha nem minimum 2, de többnyire több hangsáv is. Nem is beszélve a ki/be kapcsolható feliratokról és a filmeken kívül megtekinthető egyébb extráktól. Na ez volt számomra a nagy durranás. Eredeti film, Eredeti hang, Szinkron hang, Magyar felirat, Extra tartalom, mi kell még... ?  Itt jegyezném meg, hogy volt még VCD vagyis videó disc ami leginkább egy nagyon lebutított DVD hez hasonlítható. Kisebb felbontás, kevesebb plussz funkció, de azért a VHS nél jobb minőség. 

 

Szóval beleszerettem a DVD-k be és elkezdtem gyűjteni őket. Rengeteg újság jelent meg DVD melléklettel. Aztán a web shopok kínálatában is megjelent egyre több olcsó dvd.

Hát így kezdődött a DVDk gyüjtése és így alakult ki a kis gyüjteményem.

 

A DVD gyüjteményem:  Lista -> DVD Gyűjtemény Online Lista

A VCD gyűjteményem:  Lista -> VCD Gyűjtemény Online Lista

 

A hétköznapokban szükség van néha-néha megállni és ellazítani kicsit. Félretenni a gondokat, problémákat és elterelni a gondolatokat valami laza könnyed szórakoztató dolgok felé. Egy kis nevetés mindíg jót tesz. Utána a munka is ismét jobban megy. És a gondok megoldásához is kaphatunk egy kis lendületet. 

Ha ki akarsz kapcsolni egy kicsit nézz körül az oldalamon a Viccek között.

Kattint fent a menüben a HUMOR menüpontra vagy egyszerűen csak IDE!

Mindenkinek jó szórakozást

Az oldal jelenlegi tárhely és domain szolgáltatója a 3 in 1 Hosting Bt. Már évek óta náluk vagyok, maximális elégedettséggel.

Igazából más fizetős tárhely szolgáltatóm nem is volt, de ilyen feltételek mellet miért is kellene más ? 

  

     
     
     

 

Érdemes körülnézni az árak és lehetőségek között, szerintem nagyon jó az ár/érték arány. 

 

Egy pár általamnagyonfontosnak ítélt szempont:

 

Forgalom (havi) korlátlan 

 

SQL adatbázis (db) korlátlan 

 

Email cím/Aldomain (db)  korlátlan/korlátlan 

 

Parkoló/hozzáadott domain (db) korlátlan/korlátlan 

 

Szóval Engem ezek a korlátlanságok megfogtak nagyon :)

Miért pont Ferri... ?

 

Már régóta érdekel az informatika, az internet világa. Még akkor kezdtem internetezni, amikor még csak betárcsázós internet-hozzáféréssel (dial-up) lehetett internetezni. Vagyis igazából még előbb, amikor még ez sem volt, csak úgynevezett BBS rendszerek segítségével lehetett adatot cserélni. Levelezni, Emailezni pedig először a DrótPostaGalamb, röviden DPG rendszerrel kezdtem. Szóval először jött a betárcsázós internet, itt még a telefonszámlát is kellett fizetni és időkorlátos díjcsomagok voltak. Ha jól emlékszem nekem valami olyasmi volt, hogy a hónap páratlan napjain este 6-tól reggel 6-ig jöttem ki vele a legjobban. Az első előfizetésem az Interware Internet Szolgáltatónál volt. Nagyon szerettem. Aztán változott a technológia váltottam a betárcsázós modemről az állandó kapcsolatot biztosító, külön telefonköltséget nem tartalmazó ADSL előfizetésre. Aztán jöttek az ingyenes tárhelyszolgáltatók, így belekostolhattam a honlapszerkesztésbe is. Aztán az internet még rohamosabb fejlődésnek indult, egyre több ember, egyre jobb és több internetes lehetőséghez jutott. A Domain nevek is megfizethetőek és elérhetőek lettek nem csak intézményeknek, cégeknek, vállalkozásoknak. Na ekkor gondoltam, hogy én is szeretnék egy saját Domain nevet, ami könnyen megjegyezhető és csak az enyém. Valahogy a .HU adott volt, az alá szerettem volna, valami rám jellemző, rövid, tömör, ütős, könnyen megjegyezhetőt. Sajnos a bak.hu és a feri.hu lehetőség kiesett. Olyan igazi becenevem nem volt, olyan meg pláne nem ami tetszett volna .hu változatban is. Igazából a Bak.hu lett volna a legjobb, de semmi hozzá hasonló nem jutott az eszembe, meg végül is az családnév, azzal nem igen lehet variálni. A Feri.hu is nagyon tetszett és mivel a keresztnévnél azért lehet variálni elkezdtem rajta gondolkodni. Akkoriban nagyon divatos volt az "i" betű helyett "y" írni, de nekem az se tetszett, de valahogy beugrott, hogy az "r" betűt kettőzzem meg. Nem tudom, miért, de ez jó ötletnek tűnt. Rövid is maradt és egyedinek is tűnt. És így még a Bak.Ferri.Hu variáció is jónak tűnt. Szóval röviden összefoglalva így született meg a Ferri.hu domain név.

 

Azóta már bővült a Portfolió is, igaz jelenleg nem igazán van működő oldal alattuk. Ime:

 

elindulo.hu                Átalakítás alatt.

euvagynem.eu           Ez működik :)

jotarhelyolcson.eu    Üres :(

miaz.eu                     Üres :(

produkcio.eu              Üres :(

szorongo.hu               Hát ezzel van valami gond... :(

 

 

Alkategóriák

Joomla SEF URLs by Artio

Ferri.Produkcio.EU . . . . . Fejlesztes alatt . . . . Tevedesek joga fentartva ! :)

WebAdmin: Ferri.hu - www.ferri.hu