Én még az a régi korosztály vagyok aki a zenét még csak Kazettáról vagy Bakelit lemezről hallgattam, leszámítva persze rádiót. :) Ez persze bizonyos szempontból fejlettebb volt mint az addig szokásos szallagos magnók. A kazetta jó dolog volt, ott volt a walkman a rádiós magnók amik hordozhatóvá tették a zenét, de engem inkább a bakelit lemezek nyűgöztek le. Más volt a hangminősége számomra, meg más érzés volt kézbentartani egy nagylemez borítóját és olvasgatni, mint egy kis kazettáét kihajtogatva. Persze ezek szubjektív érzések, élmények. Aztán jöttek a CD-k. Persze újdonság volt, szépen szólt, lehetett rögtön a kedvenc számra ugrani, össze-vissza lejátszani, sőt volt olyan típus ahova egyszerre több CD-t is be lehetett tölteni. A CD-k azért nem arattak nagy sikert nálam, mert viszonylag drágák voltak, nem sokkal nagyobbak, mint a kazetta így a borítójuk sem okozott akkora örömet...

 A flmekkel régen az volta helyzet, hogy mozin és a tv-n kívűl igazi mozifilmeket nem nagyon lehetett megtekinteni. Aztán hozzánk is betört a videómagnó és a VHS kazetták. Persze az elején az igazi filmek, a nagy filmek nem voltak elérhetőek itthon legálisan, viszont volt üres VHS kazetta és rengeteg másolt. 

 A technika fejlődott és hamarosan megjelentek a DVD lejátszók amelyek a CDvel ellentétben már képet is tartalmaztak, vagyis filmeket, ráadásul többnyire nem is csak egy hangsávval ha nem minimum 2, de többnyire több hangsáv is. Nem is beszélve a ki/be kapcsolható feliratokról és a filmeken kívül megtekinthető egyébb extráktól. Na ez volt számomra a nagy durranás. Eredeti film, Eredeti hang, Szinkron hang, Magyar felirat, Extra tartalom, mi kell még... ?  Itt jegyezném meg, hogy volt még VCD vagyis videó disc ami leginkább egy nagyon lebutított DVD hez hasonlítható. Kisebb felbontás, kevesebb plussz funkció, de azért a VHS nél jobb minőség. 

 

Szóval beleszerettem a DVD-k be és elkezdtem gyűjteni őket. Rengeteg újság jelent meg DVD melléklettel. Aztán a web shopok kínálatában is megjelent egyre több olcsó dvd.

Hát így kezdődött a DVDk gyüjtése és így alakult ki a kis gyüjteményem.

 

A DVD gyüjteményem:  Lista -> DVD Gyűjtemény Online Lista

A VCD gyűjteményem:  Lista -> VCD Gyűjtemény Online Lista

 


Joomla SEF URLs by Artio

Bak.Ferri.Hu . . . . . Fejlesztes alatt . . . . Tevedesek joga fentartva ! :)

WebAdmin: